Finomító tornyok.

Itt az egylépcsős pálinkafőzés kedvelőinek lesznek olyan csemegék, amik bármely "Halfőzőre", könnyedén felszerelhetők.

Sokak álma, hogy a pálinkát ne kelljen "kétszer főzni"....

Ez a finomító torony, ezt álmot hivatott megvalósítani, mégpedig úgy, hogy szakít a régi "egymenetes" pálinkafőzés hagyományaival, (azok hibái miatt) és egy teljesen új utat nyit meg az egylépcsős lepárlás kedvelői számára.

Automata érzékelője, mindíg a megfelelő hőfokon tartja a torony fejhőmérsékletét, ezzel garantálva, hogy a lefolyó párlataink, minden esetben megőzizzék gyümölcsös illatukat, aromájukat. A finomító tornyot egyszerűen bekötjük a pálinkafőző üst, és a hűtő közé. Nagy felületű hőleadó része, és a tetején elhelyezett hűtőmotor minden esetben gondoskodik arról, hogy a berendezés nem melegedhessen túl. Automatikusan kapcsol ki, és be az előre beprogramozott hőmérsékleti tartományban. Ezáltal megkímélve használóját a kétszeri lepárlás fáradtságaitól, és az ezzel járó esetleges illat, és aromaveszteségtől.

 

 
Pálinkafőzés automata finomító torony    Pálinkafőzés automata finomító torony1

A fenti torony készen van, sok felhasználó örömmel használja, de a fejlesztés nem áll meg!

Mivel pontosan tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának egy kész, egymenetes finomító rendszer megvásárlását, ezért előkészületben van a modulrendszerben megvásárolható, és összeállítható finomító torony. Nem sokára képek, és egy idevágó cikk is lesz róluk. Megvásárlásukkal, egy olyan rendszer alakul ki, ami egyre magasabb alkoholtartalmú pálinka lepárlására képes. Természetesen a finomító tornyokra is érvényes, az 1+3 év garancia.

 


A többi egyoszlopos finomítási lehetőségről, Pistorius tányérokról, és a modul rendszerű finomítóoszlopról ITT olvashatsz: palinkafozoarak.hu/finomito-torony/