Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Re:Pálinka szúrós szag.

Miklós | 2015.08.29

Kedves Gyula!

A kénes szag, nyilván a borból, (hordóból?) maradt benne a seprőben, és ezt érzi a lefőzött pálinkában. Sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni. Ezért szoktam azt javasolni, hogy először vizsgáljuk meg az alapanyagot, (cefrének valót) és ha azt főzésre érdemesnek tartjuk, akkor álljunk neki lepárolni. A másik lehetőség, hogy NE keverjük össze a gyümölcsből készült, és biztosan jól sikerült cefrénket, egy másik, bizonytalan tulajdonságú cefrével, mert így még a jó cefréből készült cefrénket is elronthatjuk. Érdemes minden cefrét külön főzni.

Re:Re:Pálinka szúrós szag.

Gyula | 2015.09.08

Kedves Miklós!
Köszönöm szépen a segítségét.

Csresznye

Gyula | 2015.06.30

Érdeklődni szeretnék,hogy cseresznyecefrét a forrás befejeződése után mennyivel érdemes kifőzni?
Köszönettel:Gyula

Re:Csresznye

Miklós | 2015.07.02

Kedves Gyula!

Általában elmondható, hogy amint leerjedt a cefre, ajánlatos minél előbb lefőzni. Így lesz pálinkánknak friss, üde, gyümölcsös illata, íze. Ez vonatkozik minden féle cefrére. Ha nem muszáj ne hagyjuk állni a kész cefrét.

Re:Re:Csresznye

Gyula | 2015.07.02

Köszönöm szépen a gyors választ!

cefrèzès

Gàbor | 2015.06.23

Üdv mindenkinek..
Olyan kerdèsem lenne, hogy az èlesztö arànya mennyire szàmìt a beoltàshoz.?kb 2 diszperzites vödör meggyem lesz feldolgozva,èrdemes kiszamolni az èlesztő arànyàt? Ja ès a cukor aràny ,hàny szazalèkàt szoktàtok belerakni 5 % jó aràny kg hoz ? Köszönöm a valaszt előre is ..

Re:cefrèzès

Miklós | 2015.06.29

Szia!
Az élesztő az a gombakultúra, mely talán a világon a leggyorsabb szaporodásra képes! Ez azt jelenti, hogy képes másodpercenként megduplázódni (hatványozódni?) az egyedszám. Tehát ne sokat gondolkodj azon, hogy mondjuk 60 kg gyümölcshöz 1, vagy 2 kávéskanálnyit futtatsz fel, mert perc múlva a többszöröse lesz a cefrédben.

csiráztatás

Nagy János | 2015.05.29

Szép napot!
Azt szeretném megkérdezni, milyen arányba kell a gabonához előcsiráztatott gabonát adni ??

Re:csiráztatás

Miklós | 2015.06.02

Szép napot!

Ebben az esetben, gondolom a roppantott árpamalátáról van szó, és whisky fog készülni? Ha igen akkor 10% körüli érték lesz a megfelelő arány.

Re:Re:csiráztatás

Nagy János | 2015.06.05

köszi szépen !

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Új hozzászólás hozzáadása