Meggy cefrézés.

2014.11.19 10:59

2014.07.03 18:50

Itt a meggy szezon. Kaptam néhány rekesszel belőle, gondoltam leírom, hogyan készítettem belőle cefrét. Mivel a pálinkfőző már jó ideje a sarokban porosodott, nagyon örültem neki. Először is fúrógéppel szinte krémre aprítottam. Nem magoztam, és a szárazást is a keverőszárra bíztam.  A magok az erjedés befejeztével lesüllyednek a cefre aljára. Ezután jött az élesztővel való beoltás. És itt a lényeg. Tapasztalataim szerint általában nem olyan fontos az élesztő neve, fajtája  amit cefrénkbe rakunk. De a meggyel csodát tehet az Uvaferm 228-asa! Pár évvel ezelőtt egy (sok platinadíjas:) kereskedelmi főzdés ismerősöm ajánlotta, hogy próbáljam ki a meggynél. Igaza volt. Már megvásárolható kis kiszerelésben is. Régen még kilósba vettük, és elosztottuk, így sokunknak elég volt.

Ha gondolod próbáld ki. Most fog érni az Újfehértói! 1-2 hét. Ő igazán megérdemli ezt a külön odafigyelést. Búsásan meghálálja majd a pálinkája.

A megy erjedése gyors, határozott, ha jól sikerült az aprítás. Ha pedig "feldobta a levét" egy szűrést követően, nem éhezik tovább a sarokban a pálinkafőző :)

Vigyázat! Habzásra erősen hajlamos!

Ha minden meg van, indulhat a pálinkafőzés!

Itt jó szolgálatot tetehet a foamsol.
Foamsol