Alszeszként zárt edényben, jól tárolható.
Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.
alszesz főzése
József | 2017.11.14
Ki kell-e főzni az alszeszt közvetlenül a cefre lefőzése után, vagy tárolható-e néhány hónapig minőségromlás nélkül?
Köszönöm a választ
Re:A Pálinka kissé savanykás
Miklós | 2018.02.18
A rosszul elválasztott utópárlat okozza a savanykás jellegű pálinkát. Kihigíthatod, újrafőzheted, de azt nyilván tudod, hogy minden főzéssel ízeket aromákat veszítesz.
A Pálinka kissé savanykás
István | 2017.09.03
Kedves Miklós! A Kajszibarack pálinkámnak egy kissé savanykás utóíze lett, biztosan sokáig engedtem a középpárlatot, most 45 fokosra lett hígítva. A kérdésem: Ha desztilált vízzel felhígítom 25-30 fokosra és harmadszor is lepárlom, akkor újra el kell venni a a rézelejét, majd ismételten az utópárlatot?.... mindent úgy, mint a második lepárlásnál?
Re:Alszesz
Szeretem a pálinkát | 2018.03.02
Szia Alszesz. Az opálos pálinkát tedd be ményfagyasztóba,vagy rakd ki (most -5 fok van). Tegyél egy tölcsért egy szintén lehűtőt üvegre,arra tegyél egy papír kéztörlőt,tisztát,nagyméretűt,nem szineset. Mikor lehűlt ,öntsd át rajta,kb 1 L ,1 óra. Szép fényes Pálinkád lesz.
Re:Alszesz
Miklós | 2018.02.18
Szia!
Le lehet újra párolni, de mindenképp aromákat fogsz veszíteni. Egyébként miből gondolod, hogy az újrapárlás megoldja az opálosodási gondod? Ha kozmaolajos a pálinkád, az újra át fog menni a következő (újrafőzött) párlatba is! Ha rezes törése van, az sem fog megszűnni. Százszor leírtam már, de leírom még egyszer. Az újrapárlással ízeket aromákat veszítünk, és az igazi problémát nem tudjuk orvosolni.
Mennyi volt a cefre PH-ja?
Alszesz
Somy | 2017.08.12
Tisztelt Miklós!
A kérdésem az lenne, hogy az alszeszhez vissza lehet önteni a pálinkát újra párolni? Vagy esetleg külön kezeljem? Ugyan is visszahígításkor sajnos opálos lett ...
Üdv,
Re:Narancs pálnka
Miklós | 2018.02.18
Az 50 kg narancs, az nem egy "nagyobb" adag, de kísérletezni pont jó adag. Cefrézése a szokásos módon megy. Pucolás, aprítás, beoltás. Egy dologra érdemes odafigyelni, hogy az alszeszen, rengeteg lesz a kozmaolaj. Ennek leválasztására figyelj nagyon.
Narancs pálnka
oregsonka | 2017.03.02
Kedves Miklós és kedves "pálinkás" társaim. Olcsón hozzá jutottam egy nagyobb (50kg) adag narancshoz. Szeretnék pálinkát főzni belőle de nincs semmi tapasztalatom e téren. Segítsetek!
Re:Whisky készítés
Miklós | 2018.02.18
Szia!
Kukoricadarát, általában száraz kukoricából készítjük. Az élesztő normál PL borélesztő. És igen. Ha háromszor annyit szeretnél készíteni, akkor háromszor annyi hozzávaló fog kelleni.