Kedves Miklós!
Az Ön által megosztott Whisky recepttel kapcsolatba érdeklődnék hogy milyen kukoricából kell készíteni a cefrét? És milyen élesztő kell bele?
Ha háromszor annyi cefrét szeretnék készíteni mint ami a receptben le van írva akkor minden hozzávalóból háromszor annyi kell?
Üdvözlettel.: Zoltán
Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.
Whisky készítés
Zoltán | 2017.01.12
Re:Nyelő cső égetés
Miklós | 2017.01.03
Kedves József!
Vagy túl erősre hagyta a pálinkát, vagy Önnek gyomorsav túltengése van, és amikor a sav által felmart területre "érkezik" a pálinka, ott maró érzést vált ki. Egy barátom ugyan ezzel szenvedett. Elment orvoshoz, és savlekötőt kapott.
Üdv
Miklós
Nyelő cső égetés
József | 2016.10.07
Kedves Miklós!
Lefőztem a cefrét ahogy szoktam, mindig 50°-ra állítom be. Most zamata egy kicsit mást is mutat és a fő gond, hogy a nyelőcsövemet alsó harmadban égeti. Mi az oka talán valamilyen egyéb alkoholfajta maradt benne?
desztillált víz
Gyula | 2016.04.13
Kedves Miklós!
Kérdésem az lenne,hogy ha pálinkafőzővel lefőzök csapvizet az alkalmas-e a pálinka higítására?
Üdvözlettel:Gyula
Re:Réz eleje
Miklós | 2016.03.30
Üdvözlöm!
Az előpárlatot (rézelejét) a finomításkor kell elvenni.
Mivel nem tudom, hogy mitől opálos a pálinka, ezért ha tutira szeretnénk menni, akkor minkét szűrőt érdemes megvenni.
Üdv
Miklós
Réz eleje
Gyula | 2016.03.26
Kedves Miklós!
Kérdésem az lenne,hogy a réz elejét azt alszesz főzésekor és tisztázáskor is ki kell önteni? Jelenleg biztos ami biztos alapon minden egyes főzéskor kiöntöm.Vettem Önöktől epruvettát nagyon nem bántam meg.sokkal könnyebb vele az ellenőrzés.Ha opálos a pálinka ,akkor mit érdemesebb megvenni a szűrőt vagy a kation cserélő gyantát?
Üdvözlettel:Gyula
Re:savazás
Miklós | 2016.02.28
Valamit félreérthettél. A megfelelő PH érték 3-as körüli érték.Ami e feletti, azt szoktuk levinni ebbe a tartományba. Ha túl savas a cefrénk PH-ja, (3 alatti) az már nem kedvez az élesztők életfeltételeinek, így lelassulhat, akár le is állhat az erjedés.
Üdv
Miklós
savazás
Somoskövi Sándor | 2016.02.24
Üdv Miklós!
Először is köszönöm ezt a remek weboldalt, számtalan hasznos infót olvashattam itt, tanulhattam! Igaz, még nem készítettem párlatot, de ezeket olvasgatván, már úgy érzem "profi" lettem! :-P Viccet félre téve , nagyon közvetlen, szimpatikus minden leírásod!
A savazással kapcsolatban..., tehát ha jól értem, akkor az esetlegesen magasabb PH érték nem gond, csak ami 3-3,2 alatt van?
Köszönettel, Sándor