Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Re:higitás

Miklós | 2015.12.23

Mennyit?
Pl.: van 7 liter 59° pálinkán és ezt 48°-ra
szeretnénk hígítani!
Mennyi víz kell hozzá???
- 9 -
7x59= 413 egységnyi alkohol van a 7 L 59°-os pálinkába
n! 413/48=8,604! Tehát a 7 L 59°-os pálinkából 8,6 L
48°-os pálinka készíthet
ő
[8,6-7=1,6] , azaz 1,6 L vize
t kell hozzáadnunk a meglévő
pálinkához !

Re:higitás

Miklós | 2015.12.16

Beleteszed a vödörbe, (amiben hígítasz) a fokolót, és addig öntöd a vizet, amíg jó nem lesz :)

Üdv
Miklós

higitás

medvemaci | 2015.12.15

Üdv: Az lenne a kérdésem 50 fokos pálinkához mennyi deszt viz kell mondjuk 10 litehez hogy 45 - 46 fokos legyen? Kezdő vagyok. Köszönöm.

Re:Re:Hozzáadott cukor kérdése

Szarka Ignác | 2015.12.15

Természetesen nem baj, ha más véleményen vagyunk. Sokan vagyunk így ezzel az országban. Minden esetre én itt a Beregben cukor hozzáadása nélkül is nagyon kellemes,illatozó párlatokat állítok elő a 100 literes főzőmmel.

Re:Hozzáadott cukor kérdése

Miklós | 2015.12.10

A véleményed elfogadom, de nem baj ha nem értek egyet vele? :)

Hozzáadott cukor kérdése

Szarka Ignác | 2015.11.22

Privát véleményem szerint, nekünk magánfőzőknek (meg másoknak sem) semmilyen szinten nem kellene hozzáadott cukrot használni a cefrézéskor, hiszen a beletett cukor térfogatot növel ugyan, de egyúttal felhígítja az adott cefrében lévő gyümölcs aromáját, pontosan a térfogat növekedés miatt. Szerintem az a jó pálinka,ahol maga a gyümölcscukor alakul át alkohollá, és nem a hozzáadott mesterséges vagy természetes cukortól várjuk ugyanezt...

Re:főzés

Miklós | 2015.10.27

Üdvözlöm Lajos!

Nincs mit bizonygatni, ha januárban be lett jelentve a főző.
Én bejelentettem, hogy 2010 óta főzök, és minden évben lefőztem az engedélyezett 86 litert. Így most 516 liter pálinkám lehet otthon. Ha nem lett bejelentve, akkor sehogy se lehet bizonyítani, hogy tavalyról maradt.
Üdv:Miklós

főzés

Pálinkás Lajos | 2015.10.25

.Tavalyi évről megmaradt X liter pálinkám.
Az idei évben lefőzöm a megengedett mennyiséget,akkor már összességében több lesz mint a megengedett mennyiség.A kérdésem a következő :hogyan lehet bizonyítani hogy az előző évről maradt meg a túllépett mennyiség.
Üdvözlettel:Lajos

Re:Re:Re:Pistorius tányér

Miklós | 2015.10.12

Örülök! :) Mivel Nálad csak EGY tányér dolgozik, nagy csodát ne várj tőle. Az egymenetes lepárláshoz 3 kellene.

Re:Re:Pistorius tányér

Péter | 2015.10.05

Köszönöm a választ, azóta már megtapasztaltam. Szerintem minimális mértékben áramoltattam a vizet és így is 50 fokos alszesz lett az eredmény, tehát működik.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Új hozzászólás hozzáadása